Σχετικά με το Μετεωρολογικό Σταθμό

Ο μετεωρολογικός σταθμός βρίσκεται στην Καρδίτσα, 300 μέτρα από το κέντρο και σε υψόμετρο 110 μέτρα

Ο σταθμός αποτελείται από έναν ασύρματο: OREGON SCIENTIFIC WMR 300. Τα δεδομένα συλλέγονται κάθε 2 δευτερόλεπτα, οι δυναμικές ιστοσελίδες ενημερώνονται κάθε 10 δευτερόλεπτα, ενώ οι στατικές κάθε 5 λεπτά. Η σελίδα και τα δεδομένα της συλλέγονται από το Λογισμικό Weather Display Software. Ο σταθμός αποτελείται από ανεμόμετρο, βροχόμετρο, αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας.

Η εξωτερική μονάδα, τροφοδοτείται από ένα ηλιακό πάνελ, που κατά την διάρκεια της ημέρας, φορτίζουν οι μπαταρίες.

*Εξοπλισμός Μετεωρολογικού Σταθμού

          

          

*Λεπτομέρειες εγκατάστασης/Eξοπλισμός

Μετεωρολογικός σταθμός: WIRELESS OREGON SCIENTIFIC WMR 300

Εξυπηρετητής: Η/Υ 24ώρες το 24ωρο λειτουργίας, αποτελείται από: Intel Pentium G3230 3.00GHz , 16GB DDR3 Ram , 120GB SSD, Windows 7 - 32 bit.

Λογισμικό: Weather Display & Weather Display Live, Teamviewer για απομακρυσμένη διαχείριση.

Συνδεσιμότητα: Ευρυζωνική σύνδεση 100/10 υποστήριξη από τον OTE

Δρομολογητής: Sercom Speedport Plus

Κάμερα Ουρανού: Avtech Ip Camera 720p

Τμήματα Σταθμού
ασύρματη κονσόλα
ασύρματη εξωτερική μονάδα

Σχετικά με την πόλη της Καρδίτσας

Βρίσκεται στη θεσσαλική πεδιάδα. Οι πρώτες ασφαλείς πληροφορίες για την ύπαρξη της Καρδίτσας ανάγονται στον 15ο αιώνα και προέρχονται από οθωμανικές διοικητικές πηγές. Το "Καρδίτσα" θεωρείται κατά μία εκδοχή παραφθορά του σλαβικού "Gradista", το οποίο σημαίνει "οριοθετημένος, οχυρωμένος τόπος", χωρίς όμως να εντοπίζεται διαχρονικά κάποια φρουριακή κατασκευή στην περιοχή. Κατά άλλη εκδοχή, η ονομασία της πόλης προέρχεται από την λέξη "καρυδιά - καρυδίτσα" που με την θεσσαλική προφορά έγινε "Καρδίτσα". Ο οικισμός φέρεται να αντικατέστησε τη γειτονική Μητρόπολη, σημαντική πόλη στα νοτιοδυτικά, η οποία καταστράφηκε κατά την περίοδο των σλαβικών επιδρομών στη Θεσσαλία (6ος - 8ος αι.). Η έλλειψη βυζαντινών πηγών δεν μας επιτρέπει ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την τύχη ή ακόμη και την ίδια την ύπαρξη της Καρδίτσας την εποχή αυτή.

Η πόλη, η οποία είναι 24η στην κατάταξη του πληθυσμού των πόλεων της Ελλάδος, φημίζεται για την πολύ καλή ρυμοτομία της, μια και είναι πεδινή, τους πολλούς πεζόδρομους και το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της. Σε κεντρικό σημείο της πόλης βρίσκεται το άλσος του Παυσιλύπου, με τα ελεύθερα παγώνια, στην άκρη του οποίου δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής μητροπολιτικός ναός των Αγίων Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στη δυτική άκρη του άλσους έχει ανεγερθεί ο έφιππος ανδριάντας του Νικολάου Πλαστήρα. Κοντά στην πόλη υπάρχει επίσης το δάσος της Παπαράντζας (Χίλια Δέντρα), όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και το μουσείο Ύδρευσης.
Σημερινά ρεκόρ Μετεωρολογικού Σταθμού
Δεν έχει σημειωθεί νέο ρεκόρ μέχρι τις 23:39 σήμερα - 21/5/2024